Heeft u een flash plugin? Bezoek dan de flashversie van deze website voor nog net iets meer informatie.
 

Wil je de krantenartikelen in zijn geheel bekijken? Download dan dit PDF-bestand met de scans van de complete artikelen.
 

Kranten en tijdschriften
 
"M. verscheen eind augustus - en welbeschouwd is het merkwaardig dat een debuut van een 27-jarige met zoveel kwaliteit niet binnen een paar weken overal de lucht is ingestoken. (...) Elke zin in M. is geladen met betekenis, maar die betekenis geeft Keller haar woorden door de echt belangrijke zaken allemaal tussen de regels door te laten zien." ****
- Arjen Fortuin, NRC Handelsblad
 
"Een subtiel liefdesverhaal over de ongelijke liefde tussen een docent en zijn leerling. (...) Met haar lichte, heldere schrijftrant, haar spannende metaforen weet Shira Keller je tot einde toe in spanning te houden."
- Jann Ruyters, Trouw
 
"Ik ben altijd wel nieuwsgierig, maar leg ook heel vaak een boek na een paar bladzijden weer weg. Met dit debuut van Shira Keller, M., ging het anders. Ik heb het zelfs in twee ademzuchten gelezen. (...) Ze heeft een sterke, uitgebeende stijl, maar is ook niet bang voor uitschietende metaforen, witregels, herhalingen en grote woorden. Er zit een sterke cadans in de zinnen, en die cadans wordt nog eens onderstreept door de compositie. (...) Een sterk en intens debuut."
- Marja Pruis, De Groene Amsterdammer
 
"Geraffineerd verpakt. (...) Keller zet tot interpretatie aan, maar dwingt niet. Hier is een volleerde schrijfster aan het woord." ****
- Marjolijn Pouw, Vrij Nederland
 
"Eindelijk weer eens een debutant die echt iets toevoegt aan het bestaande literaire landschap in ons land. (...) Haar stijl is origineel en fris, vol mooie metaforen. Een aanwinst voor de Nederlandse literatuur."
- Sonja de Jong, Noordhollands Dagblad
 
"Debuutroman M. van Shira Keller (1985) toont waaraan je een goed geschreven boek herkent. (...) M. sluipt onder je huid en blijft daar zitten." ****
- Koen Eykhout, Dagblad De Limburger
 
"Intrigerende, intense debuutroman over een gevaarlijke eerste liefde."
- LINDA Magazine
 
Internet
 
"Shira Keller is een schrijfster waarvan we mogen hopen dat ze gauw een tweede roman uit gaat brengen. (...) Keller krijgt het voor elkaar om de lezer het verhaal in te sleuren en hem pas los te laten op het moment dat datzelfde symbool enkele verhaallijnen bij elkaar brengt. Een ervaring die de lezer omarmt."
- Lorna Minkman, literairedebuten.nl
 
"Keller durft met taal te spelen, ze probeert duidelijk een eigen stijl te ontwikkelen. Geluiden worden bij haar onderdeel van de tekst. Bovenal is het sterkste punt in haar debuut dat zij heel langzaam naar een dramatisch plot toewerkt. (...) Shira Keller is een belofte voor de toekomst."
- Ruud Aret, postscriptum.nl
 
"Ervaar de sfeer van dit prachtige verhaal over een vrouw die op zoek is naar zichzelf. Fantastisch debuut!"
- Marjo, leestafel.info
 
"Het blijkt uit veel dat Keller een schrijftalent is, zoals ze bijvoorbeeld de wisselende stemmingen van puber Leah beschrijft. (...) Ook de beschrijvingen van de kleine Leah in het huis van de grootouders en in haar ouderlijk huis, laten zien dat Shira Keller de belofte in zich draagt om uit te groeien tot een schrijfster van formaat."
- Pieter Feller, boekenbijlage.nl
 
" Een vlot geschreven roman over een herkenbaar thema dat al veel beschreven is maar waaraan Keller met haar debuut iets wezenlijks toevoegt."
- Jaap Friso, jaapleest.nl
 
"Een gros bladzijden boordevol vertelkracht. Binnen een weekeind tweemaal gelezen, tweemaal genoten. Gelet op de kwaliteit van de tekst is die snelle herlezing niet verrassend: goed spul! Heerlijk, een debuterend auteur die eens verder kijkt dan het eigen, particulier, dagelijks gedoe."
- Fabian Stolk, Universitair docent Moderne Nederlandse Letterkunde
 
"De Nederlandse debutante Shira Keller laat haar hoofdpersoon, beeldhouwer Leah, denken: ĎIk zie in een blok graniet de kop die eruit tevoorschijn wil komen, zoals een slager een karbonade ziet in een varken.í Wie zulke zinnen schrijft, kan bij mij een potje breken. (...) Keller schrijft zo trefzeker en soepel en haar metaforen zijn zo fris, dat het verhaal hoogst meeslepend blijft."
- Renate Dorrestein, schrijfster
 
"Het is een luchtig geschreven werk met tegelijkertijd aandacht voor complexe gevoelens als kwetsbaarheid en zelfvertrouwen. Een waardig debuut."
- Janneke van de Griendt, boekhandel Athenaeum
 
"Wij zijn onder de indruk en verwachten dat M. nog jarenlang op boekenlijsten van scholieren zal staan. Psst. M. is leuk en lekker dun ;-)"
- Harald Ebes, Bibliotheek Amstelland
 
"Een prachtig, knap geschreven boek! De manier waarop Shira Keller in dit dunne boek zoveel kan zeggen! Shira Keller gebruikt prachtige taal en mooie symbolen en heeft toch een fijne vlotte schrijfstijl. (...) M is een echte aanrader!"
- Carolien, Boekhandel Coelers
 
"Shira Keller speelt in dit boekje op knappe wijze met de tijd, waardoor weinig uitleg en korte zinnen volstaan. Zeggingskracht wordt gecreŽerd door weinig te zeggen en ons als lezer uit de beelden zelf conclusies te laten trekken. Dat maakt ook dat de gebeurtenissen hard binnenkomen. (...) In M. wordt met weinig woorden erg veel verteld en klopt alles. Knap."
- Marieke de Groot, Boekhandel Pantheon
 
"Een achteloos mooie, suggestieve en sobere stijl. Ontroerend en puntgaaf."
- Liesbeth Jongebloed, Boekhandel Jansen & de Feijter

 
Email Facebook Twitter Linked-In RSS       KvK-nummer 57009538       |       fotografie © ruud pos       |       webdesign © shira keller       |       laatst aangepast op 14 nov 2013